Sigma SD1/SD1 Merrill - Firmware 1.11/Firmware 1.06
Firma Sigma aktualizovala firmware 1.11 pro digitální zrcadlovky Sigmu SD1 a 1.06 pro Sigmu SD1 Merrill, který umožňuje korekci chromatické aberace při použití objektivu Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM, což je užitečné zvlášť u clony 1.8
Verze 1.5 u SD1 Merrill a 1.10 u SD1, o kterých jsem nepsal, upravuje následující:
- Tvorba ČB fotek při focení na RAWy nebo na RAWy´+ JPEGy
- Zlepšení AF, což se projevuje především při použití nových řad objektivů Art, Contemporary a Sports.
- Zvýšení přesnosti kontroly množství světla u vestavěného blesku a blesků EF-610 DG SUPER SA-STTL, EF-610 DG ST SA-STTL a MACRO EM-140 DG SA-STTL.
- V uživatelském režimu jde uložit u manuální expozice rychlost závěrky a clona
- Oprava problému, kdy mohlo docházet k problémům s ovládáním při slabé baterce.
- Oprava zřídka se vyskytujícího problému, kdy nefunguje AF tlačítko, když je stisknuté jako první po zapnutí fotoaparátu vypnutém automatickým vypnutím.
- Oprava zřídka se vyskytujícího problému, kdy nebylo správně rozpoznáno ID-čko objektivu. Stávalo se to nejčastěji s objektivy Art, Contemporary a Sports.
- Opravuje problém, kdy se při výběru nastavení “Camera Control” v “USB režimu” a nastavením “Continue” ("Pokračovat") na tlačítku “AEL" , dojde ke zrušení nastavení.
Verze 1.4 u SD1 Merrill a 1.09 u SD1, o kterých jsem taky nepsal, upravuje následující:
- Možnost nastavení citlivosti ISO po 1/3 krocích
- Možnost nastavení omezení pro nejnižší a nejvyšší citlivost v režimu "ISO Auto".
- Přidává barevný režim “FOV Classic Blue” ("Klasicky modrá hloubka ostrosti"????)
- Možnost změny položek v meníčku "Quick Set" ("Rychlé nastavení") pro použití "S" nebo "A" voliče.
Verze 1.3 u SD1 Merrill a 1.08 u SD1, o kterých jsem opět nepsal, zlepšuje přesnost měření expozice.
Firmware pro Sigmu SD1 můžete stáhnout
tady (úplně dole), kde najdete i postup instalace firmwaru. To samo platí i pro firmware pro Sigmu SD1 Merill, který můžete stáhnout
tady.