Neformální čeština (s tykáním) pro phpBB 3.3.15

Alternativní a neformální čeština pro phpBB 3.3 fóra
Odpovědět Téma
leschek
Administrátor
Reakce:
Tykání: Ano
Kontaktovat uživatele:

Neformální čeština (s tykáním) pro phpBB 3.3.15

Nepřečtený příspěvek od leschek »

Neformální čeština pro phpBB 3.3.15

Po pauze zaviněné ztrátou domény jsem aktualizoval svoji neformální češtinu pro phpBB 3.2.2 na phpBB 3.3.10 a dál na verzi 3.3.15.

Pokud se chcete o vzniku neformální češtiny pro phpBB dozvědět více, přečtěte si tento příspěvek, ve kterém je o ní celkem dost informací.

Chyby v překladu, náměty na zlepšení a diskuze o překladu #

Pokud v překladu najdete nějakou chybu, ať už gramatickou nebo pravopisnou, budu rád, když mi ji nahlásíte do fóra „Překlad phpBB 3.3“. To samo platí i pro náměty na zlepšení překladu. Založte tam, prosím, nové téma s výstižným názvem.

Obsah balíčku s překladem

V hlavní složce s názvem balíčku je několik podsložek:
  • Složka „ext“ obsahuje neformální češtinu pro rozšíření „viglink“, které je součástí instalačního balíčku phpBB fóra.
  • Složka „language“ obsahuje neformální češtinu pro phpBB fórum. Dalo by se říct, že je to nejdůležitější část překladu.
  • Složka „styles“ obsahuje složku s výchozím vzhledem fóra „prosilver“, ve které je obrázek, který označuje v příspěvcích (a na dalších místech ve fóru), že je uživatel online.
    Soubor „stylesheet.css“ (vedle obrázku) slouží k tomu, aby se obrázek při změně jazyka načetl. Ve složce jsou vlastně obrázky dva. Pokud byste chtěli použít ten druhý, tak ho buď přejmenujte, nebo upravte soubor „stylesheet.css“
    (Notepad++ je výborný editor), ve kterém změníte řádek:

Kód: Vybrat vše

.online { background-image: url("./icon_user_online.gif"); }
    na

Kód: Vybrat vše

.online { background-image: url("./icon_user_online_2.gif"); }
Číslování verzí překladu

Aby nedocházelo ke zmatkům v číslování (např. cs_nef_v-3.06_pro_phpBB-3.3.10 ), mají balíčky s překlady stejné číslo jako má verze phpBB pro kterou jsou určené – např. cs_nef_pro_3.3.10. Jedinou výjimkou budou opravy, které nebudou moci počkat na vydání nové verze phpBB (např. z důvodu, že bude oprav opravdu hodně, nebo že něco fakt hodně podělám) – v tomto případě bude překlad pojmenován např. cs_nef_pro_3.3.12_v-2.

Stažení překladu

Aktuální verzi překladu můžete stáhnout v příloze na konci tohoto příspěvku.

Odkaz/Copyright

Byl bych rád, pokud po instalaci tohoto překladu necháte v patičce vašeho fóra odkaz/copyright. Pokud máte pocit, že moje několikaměsíční práce za řádek s odkazem nestojí, přestaňte prosím tento překlad používat a stáhněte si jinou češtinu, nebo si přeložte phpBB sám(a).

Instalace jazykového balíčku

Postup instalace jazykového balíčku najdete popsaný u alternativní češtiny. V neformální češtině budete jenom mít místo složky „cs_alt“ složku „cs_nef“.

Překlad #
Přílohy
cs_nef_pro_phpBB-3.3.15.zip
Neformální čeština pro phpBB 3.3.15
(236.45 KiB) Staženo 357 x
leschek
Administrátor
Reakce:
Kontaktovat uživatele:

Re: Neformální čeština pro phpBB 3.3.11

Aktualizoval jsem překlad neformální češtiny pro phpBB 3.3.11.
leschek
Administrátor
Reakce:
Kontaktovat uživatele:

Re: Neformální čeština (s tykáním) pro phpBB 3.3.11 a 3.3.12 RC1

Kdyby si někdo chtěl vyzkoušet nainstalovat první RC verzi phpBB 3.3.12, tak v příloze v prvním příspěvku najde aktualizovanou alternativní češtinu (až vyjde finální verze, tak ji nahradím). Odkaz na stažení phpBB 3.3.12 RC1 se dá najít na vývojářském fóru phpBB.
leschek
Administrátor
Reakce:
Kontaktovat uživatele:

Re: Neformální čeština (s tykáním) pro phpBB 3.3.12

Aktualizoval jsem překlad neformální češtiny pro phpBB 3.3.12.
Oproti češtině pro phpBB 3.3.12 RC1 je v jazykových balíčcích jeden nový řádek.
leschek
Administrátor
Reakce:
Kontaktovat uživatele:

Re: Neformální čeština (s tykáním) pro phpBB 3.3.13

Vyšlo phpBB 3.3.13 a tak jsem aktualizovat neformální češtinu. V překladu jsou tentokrát asi tak dvě desítky nových řádků ve dvou jazykových souborech a nějaké úpravy a opravy, na které jsem narazil během práce s fórem. Taky jsem se snažil, aby bylo fórum typograficky trochu lepší, takže by na koncích řádků neměly zůstávat jednohláskové a dvouhláskové předložky a spojky. Kromě toho jsem konečně opravil uvozovky, takže by všechny měly být správně české „“.

Překlad najdete v příloze na konci prvního příspěvku.

Pokud v překladu objevíte nějakou chybu, tak mi dejte vědět, ať ji můžu opravit.
leschek
Administrátor
Reakce:
Kontaktovat uživatele:

Re: Neformální čeština (s tykáním) pro phpBB 3.3.14

S novým phpBB 3.3.14 jsem aktualizoval neformální češtinu pro phpBB. V jazykových souborech jsou jen menší změny, ale v administraci fóra se objevilo rozdělení rozšíření na nenainstalované a zakázané a tak doporučuju aktualizovat, pokud tam nechcete vidět EXTENSIONS_NOT_INSTALLED místo Nenainstalovaná rozšíření.
Překlad je k dispozici na konci prvního příspěvku a pokud v něm najdete nějaké chyby, tak mi dejte vědět.
leschek
Administrátor
Reakce:
Kontaktovat uživatele:

Re: Neformální čeština (s tykáním) pro phpBB 3.3.15

S nově vydaným phpBB 3.3.15 jsem aktualizoval neformální češtinu pro phpBB. V jazykových souborech je jeden nový řádek a v jednom dalším řádku je přidané slovo. Kromě toho jsem se konečně dotlačil k tomu, abych změnil email na správné e-mail.

Aktualizovaný překlad můžete stáhnout, když vyjedete nahoru na přílohu na konci prvního příspěvku.
Odpovědět