Překvapení jménem AutoMOD

Topic
leschek
Administrátor
Reactions:
Tykání: Ano

Unread post by leschek »

Protože potřebuju aktualizovat fórum na novou verzi (phpBB 3.0.11) a mám na něm nainstalovanou pěknou řádku MODů a nechci, aby něco přestalo fungovat, rozhodl jsem se, že na zkušebním fóru vyzkouším kompatibilitu MODů. Ježto jsem línej všechno instalovat ručně, tak jsem použil AutoMOD. Původně jsem myslel, že nainstaluju jen pár MODů, pak fórum (to zkušební) smažu a začnu s dalšíma MODama. Nakonec všechno dopadlo jinak. Všiml jsem si, že se MODy docela pěkně a bezchybně (musím podotknout, že až překvapivě bezchybně) instalují a tak jsem se rozhodl vyzkoušet kvality AutoMODu. Pokračoval jsem v instalaci dalších a dalších MODů až do okamžiku, kdy mě to přestalo bavit.

198

Na obrázku se můžete vidět, které MODy jsem pokoušel instalovat. Jsou mezi nimi docela velký a oblíbený MODy jako phpBB Galerie, User Blog MOD, Advanced BBCode Box3, phpBB Calendar, mChat, Dowwnload MOD, Smartfeed atd.

MODy bez tečky jsem nainstaloval bez problémů
MODy s oranžovou tečkou šlo nainstalovat, ale vyskytl se u nich malej, snadnořešitelnej, problém:
  • Who was here - problém se subsilverem2
  • Topic SEO description and keywords mod - problém se subsilverem2
  • Precise Similar Topics II - nainstalováno, ale problém s databází (ale ne s phpBB 3.0.11 nebo AutoMODem)
  • cBB Quick Mod - z nějakýho důvodu se mi nezkopírovali soubory do rootu (jinak v pohodě)
  • phpBB Smartfeed - stejné jako předchozí
MODy s červenou tečkou se mi pomocí AutoMODu nainstalovat nepodařilo - myslím, že je to tím, že další MODy upravili soubory tak, AutoMOD nenašel to, co najít měl.

Aktualizace: Classifieds MOD a phpBB Statistics - zkoušel jsem je i na čisté instalaci 3.0.11 s AutoMODem a zdá se, že je problém se souborem includes/acp/acp_profile.php, konkrétně nelze najít

Code: Select all

1	=> array('field_ident', 'lang_name', 'lang_explain', 'field_option_none', 'field_show_on_reg', 'field_show_on_vt', 'field_required', 'field_hide', 'field_show_profile', 'field_no_view'),
K úspěšně nainstalovaným MODům můžete přidat i STK, který stačí jen zkopírovat do kořenového adresáře fóra.

AutoMOD mě opravdu překvapil. Dřív jsem se vyhýbal jeho použití, protože jsem neměl zrovna nejlepší zkušenosti s EasyMODem z phpBB2 (který toho docela dost i pokazil), ale AutoMOD fakt funguje dobře.

Poznámka: teoreticky záleží i na pořadí instalace MODů, takže příště se stejnýma MODama můžu mít třeba i větší úspěšnost (nebo menší) než teď.