Modul Fotokomora - prezentace a průzračnost

Zde si můžete stáhnou neoficiální český překlad Lightroomu, popřípadě nahlásit chyby v překladu
Odpovědět Téma
spacirka

Modul Fotokomora - prezentace a průzračnost

Nepřečtený příspěvek od spacirka »

zdravim leschku,
prave som si stiahol tvoju čestinu do LR 5.2. Je to vynikajuce, ze niekto odvedie taku piplavu pracu.
Mam vsak pripomienku zatial k dvom vyrazom v module Develop (Fotokomora) a skupine Basic (Základní):
* uz nazov skupiny Presence (Presentace) ale fotograficky je ti skor Podání /ako výsledné správanie/,
** dalej tam mas prelozene Clarity ako Pruzracnost - fotograficky je to skor Zretelnost (po stlaceni sa skutocne zvyraznia detaily - priezrcnost by znamenala pravy opak).
Tie vyrazy su pouzite aj v knihe Adobe photoshop Lightroom 2 od Martina Eveninga (zoner 2009) - poziva to i pan Metlicka v preklade pre LR3 a LR4.

Dakujem

spacirka ;)
leschek
Administrátor
Tykání: Yes
Kontaktovat uživatele:

Re: Modul Fotokomora - prezentace a průzračnost

Nepřečtený příspěvek od leschek »

Díky moc za připomínky.
  1. Prezentace - pamatuju si, že jsem nad tímto docela dlouho přemýšlel a je ostuda, že mě nenapadlo "Podání".
  2. Průzračnost - myslím, že jsem tam měl původně "Jasnost", ale pak jsem to z nějakýho důvodu změnil na "Průzračnost". Teď jsem se podíval na stránky Adobe a vypadá to, že v ACR taky mají "Zřetelnost". Musím se přiznat, že se mi slovo "Zřetelnost" moc nelíbí, ale jestli je to zažitý, tak s tím dokážu žít.
U sebe jsem to už opravil, takže v další aktualizaci překladu (tak do 14 dní, až k tomu najdu ještě několik nepřeloženin) by to už mělo být správně (náhled z LR 3.6 - novější na XP nejede):

2702
spacirka

Nepřečtený příspěvek od spacirka »

spacirka (skusam na Win7-Ultimate)
Vyskusal som tvoje subory (podla navodu). Perfektne to funguje. Este raz dakujem. Ten napad s tym nemeckym prekladom som mal aj ja - exte v 4.verzii LR, ale stratil som trpezlivost.
... a vbehol som do textoveho suboru Transletstring.txt , pokusil som sa o opravu a vyskusal som to . Dokonca aj par nemeckych vyrazov som prelozil (na skusku). Ide to.
Tu Prezentaci by som zaradil skor ako Showview a Zretelnost vyskusaj - napr. na nejakej trave, vlasoch ci drobnom listi je naozaj zretelnejsie vidiet, povedal by som nie jasnejsie, ale zretelnejsie.
Ale hlavne je, ze si to urobil a to perfektne. Toto je len detail.

spacirka
leschek
Administrátor
Tykání: Yes
Kontaktovat uživatele:

Nepřečtený příspěvek od leschek »

Mě odešel počítač s Win 7 a teď používám půjčený starý notebook - čekám, až výrobci notebooků aktualizují svoje portfolia na Haswell.
Ze začátku je překládání docela v pohodě, ale teď už je to mnohem těžší - najdu německý řádek, určím o co asi jde a pak se snažím ten text vyvolat/najít v LR, abych ho mohl přesně přeložit. Někdy to zabere fakt dlouho.

Zřetelnost - já v LR celkem často pracuju, takže mám představu, jak to funguje.
spacirka napsal:Tu Prezentaci by som zaradil skor ako Showview
Tomuto moc nerozumím. Myslíš prezentaci - modul, nebo prezentaci - podání?
spacirka napsal:Ale hlavne je, ze si to urobil a to perfektne.
Díky
Odpovědět