Dobrý den
Chtěl bych se zeptat jak funguje změna zimního a letního času v phpBB 3.1.x
Měl jsem za to, že to již bude fungovat automaticky v závislosti na UTC, ale nestalo se tak.
Nemám čistou instalaci, ale aktualizované forum z 3.0.13 na 3.1.10
Je třeba něco nastavit nebo se to musí stále dělat hromadně v DB jako ve verzi 3.0.x?
Děkuji
Zimní/letní čas v phpBB 3.1.x
-
- Tykání: Ano
-
- Administrátor
Re: Zimní/letní čas v phpBB 3.1.x
Podle všeho by se to měla časová zóna změnit automaticky. Právě jsem se podíval na svoje testovací fórum a mám na něm správný čas, takže se to opravdu mění. Problém může být v tom, že uživatelé nemají ve svém uživ. panelu správně nastavenou časovou zónu.
-
Myslím si to taky, ale lze po provedené aktualizaci z 3.0 na 3.1 nějakým dotazem v DB všem uživatelů najednou nastavit správné UTC?
-
- Administrátor
Můj názor je, že ne, protože všichni uživatelé nemusí být ve stejném časovém pásmu. I když je to české fórum, tak někteří členové můžou žít v UK nebo USA atd. Podle mě ne nejjednodušší vytvořit oznámení, které si každý při přihlášení přečte (na to lze použít např. tohle rozšíření). Pro všechny uživatele by nastavení času mělo jít opět změnit v databázi. Na phpBB.com je o tom téma. Samozřejmostí před jakoukoliv úpravou databáze je její záloha.
P.S. Osobně bych to řešil tím oznámením. Uživatelé alespoň zjistí, že existují nějaká nastavení fóra.
P.S. Osobně bych to řešil tím oznámením. Uživatelé alespoň zjistí, že existují nějaká nastavení fóra.
-
To je naprostá pravda. Nicméně v mém případě mám 100% jistotu, že jsou v pásmu Evropa/Praha.leschek wrote:Můj názor je, že ne, protože všichni uživatelé nemusí být ve stejném časovém pásmu. I když je to české fórum, tak někteří členové můžou žít v UK nebo USA atd.
Na testboardu jsem vyzkoušel databázový dotaz z výše uvedeného topicu a zafungoval skvěle. Díky mocleschek wrote:Podle mě ne nejjednodušší vytvořit oznámení, které si každý při přihlášení přečte (na to lze použít např. tohle rozšíření). Pro všechny uživatele by nastavení času mělo jít opět změnit v databázi. Na phpBB.com je o tom téma. Samozřejmostí před jakoukoliv úpravou databáze je její záloha.

Code: Select all
UPDATE `phpbb_users` SET `user_timezone` = 'Europe/Prague'
Oznámením to udělám až na po aktualizaci živého fóra, protože máš naprostou pravdu.leschek wrote:P.S. Osobně bych to řešil tím oznámením. Uživatelé alespoň zjistí, že existují nějaká nastavení fóra.
Zde se musím tzv. střelit do vlastního kolene, protože jsem je rozmazlil a vždy to dělal sám.
Je třeba je začít vychovávat!!!