Čeština pro rozšíření "Ajax Shoutbox" 1.0.4 (cs_alt a cs_nef)

Topic
leschek
Administrátor
Reactions:
Tykání: Ano

Unread post by leschek »

aneb "Ajax Vzkazník"

Popis

Rozšíření "Ajax Shoutbox" aneb "Ajax Vzkazník" je jednoduchý vzkazník (nebo chat), pomocí kterého lze na fóru chatovat, nebo posílat krátké vzkazy. Vzkazy se načítají automaticky, aniž by bylo třeba znovu načítat stránku. Vzkazy lze v administraci pročišťovat a uživatelé, pokud to mají povoleno v oprávněních, můžou svoje vzkazy mazat a používat BBKódy (chybí rozhraní pro jejich přidávání, ale fungují).

Momentálně je to jediný chat pro phpBB 3.1.x a možná to tak i nějakou dobu zůstane, protože autor mChatu na svém webu napsal, že svůj MOD nebude konvertovat na rozšíření. Na konverzi mChat MODu na rozšíření pracuje nový autor. Kromě toho je ve vývoji i další rozšíření nazvané Ajax Chat.
(Propojení Ajax Vzkazníku s mobilními aplikacemi - od verze 1.0.4 zrušeno)
Zdá se, že autor Ajax Vzkazníku chce propojit vzkazník s android a iOS aplikacemi, které v současné době vyvíjí. Mělo by to to fungovat tak, že si zaregistrujete fórum na webu vzkazníku, který bude sloužit jako mezičlánek mezi aplikací a vzkazníkem ve fóru (z fóra přímo do aplikace vzkazy posílat nepůjdou).

[warning]Myšlenka aplikace se mi zdála dobrá jen do té doby, než jsem si přečetl informace pro uživatele a majitele fór se vzkazníkem, kde se ve zkratce píše, že aplikace bude zdarma, ale majitel fóra bude muset platit za každý odeslaný vzkaz 2 kredity. Každý měsíc dostane majitel fóra 25 kreditů zadarmiko a po jejich vyčerpání si bude moci dokoupit nový kredit za nějaký malý zatím nespecifikovaný obnos. Bude samozřejmě záležet na tom, kolik budou kredity stát, ale zatím se mi zdá, že používání vzkazníků v aplikacích bude velice exkluzívní záležitost.[/warning]
Ale abych jen nemaloval čerta na zeď. Ajax vzkazník lze používat na fóru bez propojení s aplikacemi zdarma a bez registrace.
Odkazy

Rozšíření můžete stáhnout v databázi schválených rozšíření na phpBB.com.

Překlad najdete v příloze na konci tohoto příspěvku.

Instalace #

Rozšíření se musí nahrát do složky: ext\paul999\ajaxshoutbox\

Češtiny by měly být ve složkách:
  • ext\paul999\ajaxshoutbox\language\cs_alt
  • ext\paul999\ajaxshoutbox\language\cs_nef
Po nahrání souborů na server musíte rozšíření v "Administraci" - "Přizpůsobení" - Správa rozšíření" - "Správce rozšíření" povolit.

Nastavení rozšíření najdete v Administraci - Rozšíření - Ajax vzkazník.
U tohoto rozšíření je také nutné nastavit oprávnění ("Oprávnění" - "Oprávnění skupiny" - vybrat skupinu a odeslat - "Rozšířené nastavení" - záložka "Různé"), aby byl vzkazník na fóru vidět.

Rozšíření lze instalovat i jednoduše, bez nahrávání souborů na FTP server, pomocí rozšíření "Nahrát rozšíření". Pomocí tohoto rozšíření lze přes administraci nahrát nebo aktualizovat i jazykové balíčky rozšíření.

Více (obecně) o instalaci rozšíření najdete tady.

Skrýnšoty

377
347

Překlad #

Čeština je vytvořená pro alternativní a neformální překlad phpBB fóra, které můžete stáhnout tady (cs_alt) a tady (cs_nef).

V souboru s překlady jsou nyní jazykové balíčky připravení pro nahrání na server přes FTP a pomocí rozšíření "Nahrát rozšíření". Více informací o složení souboru s překladem najdete tady.

You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
leschek
Administrátor
Reactions:

Re: Čeština pro rozšíření "Ajax Shoutbox" 1.0.0 beta2 (cs_alt a cs_nef)

Unread post by leschek »

Vzkazník byl aktualizován na druhou betu. Vzkazy jdou teď mazat a jde v nich používat BBKódy. V Administraci už najdete i nastavení vzkazníku, ve kterém můžete nastavit pročišťování vzkazů (po určité době) a hlavně si zaregistrovat vzkazník na serveru, který umožní propojení vzkazníku s aplikacemi pro android a IOS, které autor nyní vyvíjí. Než to uděláte, tak si přečtěte předchozí příspěvek, který jsem aktualizoval a hlavně důležité upozornění v červeném rámečku.

Vzhledem k přidaným funkcím v rozšíření jsou změny i v překladu, který najdete na konci předchozího příspěvku.
leschek
Administrátor
Reactions:

Re: Čeština pro rozšíření "Ajax Shoutbox" 1.0.0 RC1 (cs_alt a cs_nef)

Unread post by leschek »

Vzkazník byl aktualizován na první RC verzi, ve které je přidána možnost volby data vzkazníku (v administraci a v uživatelském panelu) a administrace je upravena tak, že v ní nejsou zobrazeny možnosti pro propojení vzkazníku s mobilníma aplikacema, ale je tam popsáno, co je třeba udělat, aby se tyto možnosti zobrazily.

V jazykových souborech je několik nových řádků, takže jsem aktualizoval překlad, který najdete v příloze na konci prvního příspěvku.
leschek
Administrátor
Reactions:

Re: Čeština pro rozšíření "Ajax Shoutbox" 1.0.2 (cs_alt a cs_nef)

Unread post by leschek »

Vzkazník byl aktualizován na verzi 1.0.2 a byl schválen phpBB.com týmem, takže se nachází v jejich databázi rozšíření.

V jazykových souborech je jeden nový, ale dlouhý řádek, který se týká upozornění admina na to, že používá vzhled, který není založený na prosilveru. Aktualizovaný překlad najdete v příloze na konci prvního příspěvku.
leschek
Administrátor
Reactions:

Re: Čeština pro rozšíření "Ajax Shoutbox" 1.0.4 (cs_alt a cs_nef)

Unread post by leschek »

Vzkazník byl aktualizován na verzi 1.0.4, ze které bylo odstraněno propojení s mobilními aplikacemi (a z jazykových souborů byly odstraněny s tímto související řádky) a opraveny nějaké chyby.

Do souboru s překlady, který můžete stáhnout v příloze na konci prvního příspěvku, jsem přidal i jednotlivé zazipované jazykové balíčky vhodné pro instalaci pomocí rozšíření „Nahrát rozšíření“. Více informací o změnách v souboru s překlady a naleznete v tomto tématu.

Zdá se, že jsem během testování narazil na malý problém s časovou zónou (právě se měnil čas na letní). Když se v „Uživatelském panelu“ pokusím změnit jazyk fóra, tak mi vyskočí hláška: Vybraná časová zóna není platná. Po zakázání rozšíření mi to nedělá, tak mám podezření, že je to problém s rozšířením.